СО на КНСБ при Аурубис България АД обявява търг за отдаване под наем на Почивна станция на СО на КНСБ при Аурубис България АД в гр. Поморие.

За повече информация  и получаване на тръжна документация в офиса на СО на КНСБ в Аурубис България АД , на тел. 0728 6 2242 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Срок за прием на документи до 26.08.2022 г.

На 28 април 2022  се проведе 6 –тия редовен конгрес на Синдикална Федерация „Металици” -КНСБ в гр. София.

Председателят на СФ „Металици”, инж. Васил Яначков, представи пред делегатите и гостите на конгреса отчет за дейността на федерацията за мандатния период 2016-2022 г., в няколко направления - Колективното договаряне и доходите в бранш металургия, Защита на трудовите и социални права на металоработниците, международна дейност , проекти и обучения.

Днес 31.03.2022г. в Министерство на икономиката и индустрията се проведе работна среща на социалните партньори от металургията и ръководството на министерството.

Днес 24 февруари 2022 г. беше подписана съвместно от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков нова наредба  по безопасност и здраве в металургията.

Производството на стомана изисква отстраняване на кислород от желязна руда, за да се получи чист железен метал. При традиционното производство на стомана това се прави с помощта на въглища или природен газ в процес, който отделя CO₂. При производството на зелена стомана водородът, произведен от възобновяема енергия, замества изкопаемите горива.

На 01.10.2020  КНСБ и СФ МЕТАЛИЦИ организираха секторно съвещание за бранш металургия, в което участваха Българска асоциация на металургичната индустрия БАМИ , синдикати и работодатели от металургичните фирми в България . На форума бяха изнесени данни за мястото на металургията в българската , европейска и световна  икономика.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЯНАЧКОВ,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

От целия колектив на БАМИ приемете поздравления по повод 30 години от създаването на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

В този юбилеен ден трябва да отчетем нашето добро и конструктивно партньорство с Вас, синдиката на българските металурзи.

В активен диалог и сътрудничество работим за развитие на българската металургия, за нейната конкурентоспособност и високи постижения, за просперитет на предприятия и всички работещи в бранша. 

 

В деня на честване на 30 годишнината  КНСБ, Председателя на СФ МЕТАЛИЦИ  - инж. Васил Яначков, беше удостоен с награда на името на проф. Кръстьо Петков „За цялостен принос в развитието на синдикалното движение в България”

ПОЗИЦИЯ НА СФ”МЕТАЛИЦИ” КНСБ , НФ „МЕТАЛУРГИЯ” КТ ПОДКРЕПА, СИНДИКАЛНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА КНСБ В СТОМАНА ИНДЪСТРИ И СИНДИКАЛНАТА СЕКЦИЯ НА ПОДКРЕПА В СТОМАНА ИНДЪСТРИ
Относно: Ситуацията, в която се намира Стомана индъстри, по повод водната криза в гр.Перник

Вижте като PDF

От 14 до 17 май 2019 г. в Бюксел се проведе Европейска Регионалана Конференция на industriALL Global и Изпълнителен Комитет на industriALL  Europe.

Основните теми , които бяха разгледани по време на  конференцията бяха за  увеличаване моща на синдикатите  в Европа, проблемите с колективното договаряне, съвместни действия с Европейската индустриална федерация  по отношение на транснационалните компании и  сключване на Глобални рамкови споразумения за защита правата на работниците.