От 1-ви април 2009г. кремиковските работници възобновяват протестните си действия в София. Конкретната причина е декларацията на „Булгаргаз”, че ще спре подаването на газ към комбината, което на практика означава окончателно спиране дейността на завода.

Прочети още...

След продължителните протестни действия на кремиковските металурзи работните заплати за месец август и септември бяха изплатени, а в момента върви подготовка за изплащане и на октомврийските заплати. Между синдикатите и мениджмънта текат интензивни преговори по заетостта и доходите в завода. С изключително внимание се наблюдава процеса по заявяване на интерес към Кремиковци, като в най-напреднал стадий е предложението на „Смарт Груп”-Украйна.

От вчера кремиковските металурзи възобновиха протестите си, след като Правителството не изпълни ангажиментите си за съдействие за изплащане на работните заплати за месец август и септември до края на миналата седмица. Все още не е намерено и решение за евентуален оператор в комбината.

Прочети още...

На 20 /01/2009г. беше сключен традиционния за бранш „Металургия” колективен трудов договор. От страна на работодателите договорът бе подписан от Българската асоциация на металургичната индустрия /БАМИ/, а от страна на синдикатите- от СФ „Металици” КНСБ и НФ „Металургия” КТ Подкрепа.

Прочети още...

"На 18 и 19 декември 2008г. СФ „Металици” проведе Годишен Координационен съвет в Националния център за квалификация и преквалификация на човешките ресурси, с. Кремиковци, Манастирски ливади.

Прочети още...

За съжаление надеждите и очакванията, че "Ворскла Стийл" ще захрани "Кремиковци" с необходимите суровини и материали и ще реализира прецизни плащания за преработка на суровините, а на тази основа плащания на работните заплати, на природния газ и редица други, не се случи! Сега "Кремиковци" е в по-тежко състояние, от когато и да било досега!
Прочети още...

От 01/10 до 05/10/2008г. в к. к. Албена ще се проведе XIII Работническа спартакиада на металоработниците. Организатори на мероприятието са СФ "Металици" и Европа спорт. Провеждането му става възможно благодарение на любезното сътрудничество и подкрепа на ПОК "Доверие" АД, Мобилтел ЕАД, "Труд и Капитал Холдинг" АД и "Дом-Здраве" АД.
В спартакиадата ще вземат участие металоработници от Алкомет АД, Енергия АД, Кремиковци АД, КЦМ АД, Електро-сервиз КЦМ, ОЦК АД, Промет стийл АД, Стомана индъстри АД, Кумерио мед АД. Участниците ще се състезават в следните дисциплини : минифутбол / мъже и жени/, волейбол /мъже и жени/, тенис на корт /мъже и жени/, тенис на маса /мъже и жени/, шахмат /мъже и жени/, бридж /мъже и жени/, дартс /мъже и жени/, теглене на въже / мъже и жени/ и плуване /мъже и жени/.