НЕ на строгите икономии - Приоритет за индустриалните работни места и растежа!

Европейската федерация на металоработниците (ЕФМ) отправи призив за мобилизация на организирания от Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) „Ден на действието”- 29 септември 2010г.

Целта на мобилизацията е демонстрация срещу строгите ограничителни мерки, предприемани последователно от Европейските правителства. Тези мерки са непосредствена заплаха за крехкото възстановяване, забелязано в нашите индустрии, и насърчават деиндустриализацията в Европа, и дълбоката социална рецесия.

След месеци на сътресения и спекулации относно стабилността на националните дългове в Европа, а някои от държавите-членки на ръба на банкрута, спекулаторите на финансовите пазари направиха огромни печалби на гърба на данъкоплатците и обикновените работещи хора, а ние станахме свидетели на бързо разпространяващата се несигурност и нестабилност в ЕС и неговите най-близки съседи. Това трябва да спре!

Индустриалните работници в Европа вече платиха висока цена за тези спекулации. Ние вече загубихме над 10 % от работната си сила от началото на 2008г. Европа не може да си позволи да загуби своето промишлено производство!
Време е за действие! Време е работещите хора и реалната икономика да бъдат поставени на първо място!!!

За повече информация