Ръководството на Синдикална  федерация „Металици“  най- сърдечно  поздравява  всички български металурзи, които и днес, и в студ, и в пек полагат своя тежък професионален труд. Ние сме убедени, че пътят към  успеха преминава  през обновяване  и внедряване на  иновативни технологии, в същото време  обаче  и най- добрите идеи и най- новите технологии,  не могат да намерят своята реализация ако няма професионално подготвени  и мотивирани работници.

Справяне с кризата на разходите за живот.

Заедно в солидарност.

Живеем в необикновени времена и това изисква извънредни мерки! Ситуацията в Европа става все по-критична. Работниците и техните профсъюзи в цяла Европа се мобилизират за по-високи заплати и стабилна покупателна способност за борба с кризата с разходите за живот. Тези оправдани искания предизвикват социални вълнения в много страни. Нашите „Заедно“. В действие. Кампанията „За по-високи заплати“ е по-актуална и по-необходима от всякога, определяйки посоката на общи действия за справяне с настоящата криза.

СО на КНСБ при Аурубис България АД обявява търг за отдаване под наем на Почивна станция на СО на КНСБ при Аурубис България АД в гр. Поморие.

За повече информация  и получаване на тръжна документация в офиса на СО на КНСБ в Аурубис България АД , на тел. 0728 6 2242 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Срок за прием на документи до 26.08.2022 г.

На 28 април 2022  се проведе 6 –тия редовен конгрес на Синдикална Федерация „Металици” -КНСБ в гр. София.

Председателят на СФ „Металици”, инж. Васил Яначков, представи пред делегатите и гостите на конгреса отчет за дейността на федерацията за мандатния период 2016-2022 г., в няколко направления - Колективното договаряне и доходите в бранш металургия, Защита на трудовите и социални права на металоработниците, международна дейност , проекти и обучения.

Днес 31.03.2022г. в Министерство на икономиката и индустрията се проведе работна среща на социалните партньори от металургията и ръководството на министерството.

Днес 24 февруари 2022 г. беше подписана съвместно от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков нова наредба  по безопасност и здраве в металургията.

Производството на стомана изисква отстраняване на кислород от желязна руда, за да се получи чист железен метал. При традиционното производство на стомана това се прави с помощта на въглища или природен газ в процес, който отделя CO₂. При производството на зелена стомана водородът, произведен от възобновяема енергия, замества изкопаемите горива.

На 01.10.2020  КНСБ и СФ МЕТАЛИЦИ организираха секторно съвещание за бранш металургия, в което участваха Българска асоциация на металургичната индустрия БАМИ , синдикати и работодатели от металургичните фирми в България . На форума бяха изнесени данни за мястото на металургията в българската , европейска и световна  икономика.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЯНАЧКОВ,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

От целия колектив на БАМИ приемете поздравления по повод 30 години от създаването на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

В този юбилеен ден трябва да отчетем нашето добро и конструктивно партньорство с Вас, синдиката на българските металурзи.

В активен диалог и сътрудничество работим за развитие на българската металургия, за нейната конкурентоспособност и високи постижения, за просперитет на предприятия и всички работещи в бранша. 

 

В деня на честване на 30 годишнината  КНСБ, Председателя на СФ МЕТАЛИЦИ  - инж. Васил Яначков, беше удостоен с награда на името на проф. Кръстьо Петков „За цялостен принос в развитието на синдикалното движение в България”